Syv fordeler med et kredittkort

kredittkort

Vurderer du å skaffe deg et kredittkort, men du er ikke helt sikker på om du trenger det? Etter å ha lest denne artikkelen kan vi nærmest garantere deg at du blir overbevist om hvorfor det er fordelaktig å ha nettopp et slikt kort i lommeboka.

Det gir deg mange bonuser

Dagens kredittkort gir deg ikke bare tilgang til lånte penger når du trenger det, men de er fullstappet med fordeler. Blant annet så er det mange kredittkort som gir deg «cashback» når du handler – altså penger tilbake. De beste kredittkortene på markedet gir deg 1% bonus på alt du handler over hele verden, og følgelig kan man spare mye penger på å velge et kredittkort som «brukskort». Enkelte kort har også spesifikke bonuser etter bransje.

Du kan spare penger på drivstoff

Og som vi var inne på i forrige punkt, så er det bonuser å hente i spesifikke bransjer. Drivstoff er en veldig populær bransje, der man kan spare opp mot 80-90 øre per liter bensin man fyller! Enkelte kredittkort gir deg nemlig en bonus på opp mot 4% av pumpeprisen (pluss ekstrabonuser hos enkelte kjeder), som gjør at det er svært mye penger å spare for den gjennomsnittlige sjåfør. 365 direkte har blitt kåret av flere nettsider som det beste drivstoffkortet.

Reiseforsikring inkludert

De fleste kredittkort har en gratis reiseforsikring inkludert, forutsatt at du betaler halvparten av transportkostnadene med det respektive kortet. Dette sparer deg for rundt 2000 kroner/årlig hos banken, og er en av grunnene til at mange velger å ha et kredittkort. Forsikringen gjelder som regel fra det tidspunktet man forlater huset hjemme, og dekker vanligvis også resten av reisefølget og ikke bare deg selv (inntil et visst antall personer).

En viktig pengereserve

Hva gjør du dersom bankkortet ikke fungerer, kontoen er tømt eller at du rett og slett har mistet det? Da er det veldig greit å ha et kredittkort i reserve, der du alltid vet at du har tilgang til penger. Det kan også være dersom man har brukt opp sine egne penger i påvente av lønn, og kredittkortet er gull verdt for de fleste nordmenn som har kjent på følelsen av å være pengelens.

Sikring mot svindel

Hvis du blir svindlet med et bankkort, så er det langt vanskeligere å få tilbake pengene du tapte. Skjer det samme med et kredittkort, så er det banken som går på «smellen» og må dekke tapet. Det samme gjelder dersom man forhåndsbestiller en billett eller en tjeneste fra et selskap som går konkurs før den aktuelle hendelsen – da kan man sannsynligvis vinke farvel til pengene dersom man betale med et bankkort. Men med et kredittkort så er man automatisk beskyttet av kredittkjøpsloven!

Det er gratis

Det koster ingenting å eie et kredittkort (med unntak), og det koster heller ikke noe å bruke det. Samtidig så kan man utsette nedbetalingen i inntil 45 – 50 dager (varierer) uten å betale renter. Derfor kan man si at det er gratis å bruke kortet i nesten to måneder, noe som gjør det til et langt bedre og mer moderne alternativ til et vanlig bankkort. Og som vi nevnte i første punkt kan du faktisk spare penger på det!

Du kan få massevis av fordeler!

Den siste fordelen vi skal nevne i denne artikkelen, er rett og slett at kredittkort har mange fordeler. Enkelte gir deg rabatter på overnatting og leiebil, mens andre lar deg slippe gratis inn på diverse utesteder. Generelt så finnes det ikke grenser for hvordan bankene utformer kredittkortene nå til dags, og vi anbefaler at man sammenligner kort slik at man finner det kredittkortet som passer best til ens eget bruk. Les også Kredittkort Info for flere fordeler om kredittkort. Lykke til!