Leiebil Spania

leiebil spania

Solfylte Spania er et yndet turistmål for de fleste nordmenn, og den søreuropeiske nasjonen er en av de fremste turistlandene i Europa. Med nesten 50 millioner innbyggere er Spania virkelig som en stor nasjon å regne, og langs kystlinjen i øst ligge ferie- og storbyene nærmest vegg i vegg. Blant de mest populære reisemålene er hovedstaden Madrid, og ikke minst fotballbyen Barcelona, men også andre destinasjoner som Malaga og Alicante blir flittig besøkt av nordmenn.

Skal man besøke fastlandet i Spania så kan leiebil være det perfekte fremkomstmidlet. Spania er ikke det største landet i Europa hva areal angår, og man kan få en fin bilferie langs den lange kystlinjen. Da kan man besøke byer som Barcelona i nordøst og Malaga i sør – samt en rekke flotte badestrender og attraksjoner på veien. Spania reiser man aller helst til om sommeren, da temperaturene er høye og badevannet varmt!

Hvor kan jeg leie en bil i Spania?

Det er utallige nettsider som tilbyr bilutleie i Spania. Det er uansett mer lønnsomt og bestille på forhånd fremfor å vente til ankomst. Her er noen selskaper du kan prøve:

Leiebilguiden.no – Leiebil Spania
Avis
Goautos.no – Leiebil Spania

Typiske steder å besøke med leiebil

Mange turister ønsker å virkelig bare koble av når de er på ferie, og slettes ikke alle er avhengige av å oppleve så mye på ferie. Er du det motsatte av denne beskrivelsen, så vil leiebil i Spania være perfekt. De mest populære «road tripene» går langs kystlinjen av landet, der man gjerne begynner i nord med Barcelona som det kanskje mest attraktive reisemålet. Skal man besøke flere byer og landsbyer i Spania så er leiebil nærmest en nødvendighet, og det er slettes ikke dyrt å leie en passende familiebil her. Dessuten er trafikkreglene stort sett tilsvarende det man er vant med fra norske veier, og følgelig behøver du ikke bekymre deg for kjøringen.

Barcelona

Fotballbyen og den historisk innholdsrike byen Barcelona kommer man ikke foruten dersom man skal på ferie til Spania. Byen ligger helt nordøst i landet, og er kanskje ikke kjent som den beste «badebyen» i Spania, men har allikevel flotte sandstrender og ikke minst hundrevis av attraksjoner og severdigheter. Det er mange byer og landsbyer i nærheten av Barcelona, som man kan ta seg til med leiebil. Alt fra vinsmaking til fottur i fjellet er aktuelt, samtidig som det er uproblematisk å kjøre i sentrum av storbyen.

Malaga

I den sørlige delen av Spania ligger den solfylte byen Malaga, som er meget populær for solkåte nordmenn. Dette er ofte en destinasjon man vil begynne på dersom man skal på bilferie i Spania, med nordover som hovedruten. Det finnes massevis av små landsbyer i områdene rundt Malaga som man kan ta seg til med leiebil, og nabobyen Granada er dessuten en by man bør få med seg.

Madrid

Hovedstaden Madrid er også en by mange vil besøke en gang i livet. Dette er en av de rimeligste byene å leie bil i, men trafikken i sentrum kan være litt tøff for enkelte sjåfører. Men mange av attraksjonene som ligger i nærheten av Madrid tar man seg enklest til med leiebil, deriblant den antikke byen Alcala de Henares som ligger knappe tre mil fra sentrum av Madrid. Få også med deg den verdensarv-oppførte byen Toledo, som ligger syv mil fra Madrid.

Trafikkregler i Spania

Kjøremønsteret i Spania er stort sett tilsvarende det man ser i Norge, og det finnes ikke mange spesielle regler her slik man opplever i enkelte andre land. Det er for eksempel ikke lov å snakke i telefonen når man kjører og setebelter er påbudt, men promillegrensen er 0,05% i Spania mot 0,02% i Norge. Med leiebil kan egne regler som at kjøring etter at man har drukket alkohol være totalt forbudt.

Andre ting som er verdt å tenke på når man kjører bil i Spania, er at alle utlendinger må betale eventuelle bøter på stedet. Dessuten er det et krav om at du har med deg et ekstra par briller dersom du behøver briller for å kjøre!

Wikipedia: Spania