9 vanlige spørsmål relatert til forbrukslån

forbrukslån

Er du usikker på hva et forbrukslån er, eller har du full kontroll? Enten eller så kan du teste deg selv ved å se hvor mange av disse spørsmålene du klarer å svare på – for erfaringsmessig er det slettes ikke alle nordmennene som har total kontroll over hvordan disse lånene fungerer. Du kan også besøke Billigeforbrukslån.no – Lån uten sikkerhet for mer informasjon om forbrukerlån.

Hva betyr det at et forbrukslån er uten sikkerhet?

Nærmest alle forbrukslån på det norske markedet kommer uten sikkerhet, som rett og slett betyr at du ikke må stille med noe verdifullt som sikkerhet for å få dette lånet. Vanligvis betyr det at banken tar pant i boligen din eller lignende, men det er altså ikke tilfellet ved forbrukslån. Egenkapital er heller ikke nødvendig!

Hva kan man bruke et forbrukslån til?

Når det gjelder forbrukslån, så er det nærmest bare fantasien som setter grenser for hva pengene kan brukes på. For det finnes ikke noe regler eller lover som sier hva man kan og ikke kan bruke pengene til, og her er det altså helt opp til deg. Ferie, oppussing eller refinansiering er dog tre av de mest populære tingene å bruke pengene fra et slikt lån på.

Hvor mye kan man låne?

Akkurat hvor mye man kan låne med et forbrukslån avhenger av flere faktorer, deriblant din egen inntekt og hvilken bank du søker om lån hos. Det er nemlig store forskjeller på summene som tilbys blant de ulike bankene, og noen tilbyr så lite som 5000 kroner mens andre igjen tilbyr deg å låne hele 500 000 kroner.

Hvordan bestemmes renten på forbrukslån?

I motsetning til et kredittkort, der alle kunder får samme rente på det samme kredittkortet, så fastsettes renten individuelt ved et forbrukslån. Derfor er din egen økonomi veldig avgjørende for hvilken rente du kommer til å få, men vanligvis ligger den mellom 10 til 20 prosent når man snakker om norske forbrukslån.

Hva betyr effektiv rente?

Når du leser om norske forbrukslån, så vil du komme borti begrepene effektiv og nominell rente. Det er førstnevnte du skal forholde deg til – altså den effektive renten. Dette er en prosent som inneholder både rente- og gebyrkostnader, og som derfor gir deg et reelt bilde på hvor mye lånet vil koste deg.

Hvilke gebyrer tilkommer ved et forbrukslån?

Også gebyret er varierende avhengig av hvordan bank man søker om et forbrukslån i, men stort sett dreier det seg om et etableringsgebyr (av og til en fast sum, men ofte 1% av lånebeløpet) og et termingebyr. Sistnevnte betales ved hver innbetaling, vanligvis en gang i måneden, og er som regel på 30 til 60 kroner.

Kan jeg låne?

Dette er et spørsmål vi veldig ofte ser, men som er ganske så vanskelig å svare på. For om du kan søke om et forbrukslån avhenger av flere faktorer, deriblant alder, inntekt og øvrig økonomisk situasjon. For å finne ut om du kan søke om et slikt lån anbefaler vi derfor at du ser på søkekriteriene til hver enkelt bank, for de kan være veldig forskjellige.

Når må lånet betales tilbake?

Allerede fra første måned etter at du har tatt opp lånet begynner rentene å løpe, og man må begynne tilbakebetalingen. Hos enkelte banker kan man utsette betalingen med noen måneder, såkalt avdragsfrihet, og bare betale renter, men dette anbefales sjeldent. Nedbetalingstiden bestemmer man som regel selv, men for et vanlig forbrukslån er den sjeldent over 15 år.

Når kommer lånepengene?

Moderne forbrukslån har blitt såpass effektive at det nærmest ikke er noe ventetid. Det betyr at du kan fylle ut en søknad om et lån på nettet på 5-10 minutter, og deretter ha pengene inne på konto innen noen få timer. Utbetalingstiden varierer selvsagt noe, men de mest moderne bankene klarer dette. Hos andre banker igjen vil ventetiden ofte være 1-3 dager eller tilsvarende.

Kilder:http://no.wikipedia.org/wiki/Forbruksl%C3%A5n